Hajimemashita, watashi wa Lea desu. Örülök, hogy ezen a hatalmas világhálón még az én szerény kis oldalamba is belebotlottatok. Remélem itt megtaláljátok mindazt, amit kerestek. Jó szórakozást kívánok!
"If you get ten small things or even a hundred small things all together...it will be enough of a reason for you to keep going!" - Futaba Yoshioka
Kukkancs be ide is! Én őket olvasom:
I dream of colours. I dream of Japan. ♡
"Itt a panda, hol a panda?"
 Japánban köztudottan nagy az érdeklődés a divat iránt. A gumikacsa szoknyáktól kezdve a plüssállatokkal teleaggatott felsőkig, minden lehetséges ruhadarabba belebotlik az ember Tokyo utcáin, ha egyszer arra jár. Ami nekünk túl feltűnőnek, túl csicsásnak, túl gyerekesnek és egyszerűen túl... abszurdnak tűnik, az számukra teljesen elfogadott és mindennapos látvány. Sőt, egyes elemek már szó szerint beleivódtak büszke viselőik stílusába; Annyira megszerették őket, hogy - hónaponta/évente változó ízlésük ellenére - ezek a bizonyos szimbólumok örökre kedvenc szettjeik részeivé váltak. (Persze azért mindig akadnak kivételek...)
 Mai bejegyzésemben csak egyetlen tipikus, ázsiai cukiságra helyezném a hangsúlyt: Arra az állatra, ami fekete-fehér és minden szabad percében bambuszt rágcsálva élvezi a japánok által biztosított, stresszmentes légkört:
 Ez a nap szóljon hát a panda macikról! 🐼 (Mert miért ne?)
 Íme pár tipikus példa azokra a fent említett helyi lakosokra, akik életük nagy részében a divatnak élnek és akiknek választása a panda macira esett kabala terén (figyelem, itt általánosítás következik):
 [Link] [Link] [Link] [Link] [Link] [Link] [Link] [Link]
 Ha közelebbről szemügyre vesszük ezeket a ruhadarabokat, megállapíthatjuk, hogy 80%-ban csupán kiegészítőként használatosak. Ebből kifolyólag könnyen kombinálható más outfitekkel. (Ergo jobban megérte a rá költött, extra munka árán összespórolt pénz.)
 És ez még nem minden... Szerintem nincs ember a Földön, aki ne találná a macikat legalább egy kicsikét aranyosnak, pláne, ha pandából vannak. Japánban pedig  - ki tudja mióta, de - minden trendi, ami kawaii. Talán ez lehet az egyik oka annak, hogy kétszínű barátaink ilyen felkapottak keleten, nem?
 Én mindenesetre nagyon csípem a foltos búrájukat. ♡

Címkék: , , , , ,

Friss bejegyzésekRégebbi bejegyzések?

Blogom kinézetének alappilléreit köszönöm ten-nek
Magyar Blog gyűjtemény