Hajimemashita, watashi wa Lea desu. Örülök, hogy ezen a hatalmas világhálón még az én szerény kis oldalamba is belebotlottatok. Remélem itt megtaláljátok mindazt, amit kerestek. Jó szórakozást kívánok!
"If you get ten small things or even a hundred small things all together...it will be enough of a reason for you to keep going!" - Futaba Yoshioka
Kukkancs be ide is! Én őket olvasom:
I dream of colours. I dream of Japan. ♡
"Rajzlecke kezdőknek - Hogy hogyan legyen arányos?"
 Még régen, valamikor a tizedik évem elején próbáltam először anime figurákat rajzolni. Akkori műveimet nem szívesen vetném nagyító alá, mert elég gyengére sikerültek a mostaniakhoz képest... Legyen elég annyi, hogy már annak is örültem, ha nagyjából arányosra sikeredett az arcuk és a testük.
 Gondoltam biztos van, aki jelenleg is ilyen problémákkal küzd és segítségre lenne szüksége. Íme egy ezer éves képsorozatom, amivel talán tisztábbak lesznek a lépések;

1) Rajzold meg a fej körvonalát! (Nem baj, ha kicsit torzra sikerül, később még javíthatsz rajta.)
2) Következő feladatod, hogy megkeresd a szimmetria, szem és orr vonalait. Nem baj, ha elsőre nem úgy sikerül, ahogy elképzelted. Gyakorlás teszi a mestert.

3) Arányoknak megfelelően elkezdheted halványan megrajzolni karaktered arcát/vonásait. Ha már biztos vagy a dolgodban, akár valami erősebbel is csinálhatod.

4) A negyedik lépés nem más, mint a haj körvonala (ha van neki) és a fül.

5) Könnyű dolgod van: Rajzod alappillérei stabilak, már csak be kell fejezned művedet tetszés szerint. Árnyékolhatsz, színezhetsz, vagy kontúrozhatsz... Amit csak akarsz.

 Remélem azért segített a kezdőknek egy kicsit! Ez az első próbálkozásaim közé tartozik és örülök, hogy akaratom ellenére anno mégsem dobtam ki. Ha ránézek tudom, hogy soha nem szabad feladni és letenni a ceruzát. Az első lépések néha fájdalmasak, de nem fogja megtenni őket helyetted senki...

Címkék: , , , , ,

Friss bejegyzésekRégebbi bejegyzések?

Blogom kinézetének alappilléreit köszönöm ten-nek
Magyar Blog gyűjtemény